Louis De Coninck, zaakvoerder en oprichter van De Coninck M & O, werd afgelopen vrijdag op het VOKA jaardiner gehuldigd door directeur Jan Hendrickx voor het 20-jarig bestaan van De Coninck Opleidingen & Trainingen.  Het in Geel gevestigd opleidingscentrum is al jaren een vaste waarde in opleidingsland en zette mooie cijfers neer dankzij het vertrouwen van een zeer breed en trouw cliënteel in o.a. de voedings-,  transport-, metaal- en bouwsector, en door het aantrekken van nieuwe klanten uit de grafische en petrochemische nijverheid.

De organisatie heeft de voorbije 20 jaar een succesvol parcours afgelegd.

Met een team van 30 gespecialiseerde medewerkers, waarvan 5 docenten en 5 bedienden in vast dienstverband en een 20-tal professionele freelancers, organiseren ze praktijkgerichte opleidingen rond kwaliteit, veiligheid en communicatie op de werkvloer, en dit zowel Franstalig als Nederlandstalig.

De docenten van De Coninck Opleidingen & Trainingen beschikken over een uitmuntende vakkennis en hebben de gave om op een boeiende, begrijpelijke manier de materie over te brengen.  

Zij worden regelmatig bijgeschoold en staan algemeen bekend als dynamische en gepassioneerde lesgevers. Ze zorgen met hun enthousiaste aanpak voor een snellere bewustwording zodat de ‘klik’ om de nieuw aangeleerde leerstof effectief toe te passen, gegarandeerd wordt.

Het De Coninck aanbod is zeer ruim: opleidingen rond hef- en reachtruck, hoogwerker, veilig werken met rolbrug, lading zekeren, schaarliften, graafmachines.... .

Ook de opleidingen ergonomie, EHBO, BA-4/BA5, omgaan met kleine blusmiddelen en communicatie op de werkvloer zijn zeer gegeerd.

Op logistiek vlak biedt De Coninck de vakbekwaamheid of Code 95 aan voor chauffeurs.

Deze cursussen worden zowel on site bij de klant als in ons gespecialiseerd opleidingscentrum in Geel gegeven.

Meer dan 15 docenten staan klaar om tegen 2016 alle chauffeurs de verplichte nascholing voor vrachtwagenchauffeurs te geven zodat ze met de nodige attesten hun rijbewijs C kunnen verlengen.

‘Wij streven steeds naar een duurzame relatie met onze klanten door mee te denken en samen naar oplossingen te zoeken. Wat we doen is betaalbaar en kwalitatief hoogwaardig maatwerk afleveren.’ zegt Louis.

‘Als lid van de raad van bestuur van zowel Voka Kempen als SPK ben ik uitstekend geplaatst om de behoeften van de steeds sneller evoluerende bedrijfswereld goed in te schatten. Met alsmaar meer nieuwe regels en veiligheidseisen heeft de industrie nood aan goed opgeleide vakmensen die een meerwaarde bieden op de werkvloer. Het is net hierin dat De Coninck de uitgelezen partner is voor bedrijven in tal van sectoren.’

De Coninck Opleidingen & Trainingen beschikt o.a. over het QFor kwaliteitslabel en behaalde de erkenning voor het examineren van de Risicovolle Taken volgens BeSaCC-VCA.  Dankzij deze kwaliteitslabels en haar partnerschap met de voornaamste sectorfondsen, zijn er diverse subsidiemogelijkheden.

Het team van De Coninck begeleidt tevens bedrijven in het aanvraagproces en neemt in specifieke gevallen de administratieve rompslomp die er mee gepaard gaat, in zijn geheel over.

Als blijk van een optimistische en vernieuwende spirit wordt dit jaar de volledige huisstijl grondig opgefrist en rijden de docenten ondertussen met fonkelnieuwe bedrijfswagens rond, voorzien van het hertekende en daardoor beter herkenbare logo. 

In de eigen oefenhallen staan nieuwe praktijkopstellingen en kunnen de cursisten genieten van nieuwe heftrucks, hoogwerker en schaarlift.

Dat dit nodig is, mag blijken: jaarlijks ontvangt De Coninck meer dan 1.000 cursisten op de site in Geel. Daarenboven volgen meer dan 4.000 cursisten opleidingen in hun eigen werkomgeving.

De toenemende vraag naar maatwerk, communicatie opleidingen, adviesverlening en begeleiding zorgt er ondertussen ook voor dat de oude slogan "Veiliger werken, werkt beter" plaats moest maken voor het gebalde "Werken aan kwaliteit!".

Kwaliteit blijft immers ook na 20 jaar topprioriteit. Door de jarenlang opgebouwde know-how en de hang naar flexibiliteit leidt het geen twijfel dat De Coninck Opleidingen & Trainingen ook de volgende 20 jaren het onderscheid zal maken! 

Foto : opleiding hoogwerker, cursisten  / N.